
12 Tem Bay-t Capital e-Fatura
Bayt Capital e-fatura modülü avantajları;
-Yıllık güncelleme bedeli alınmıyor.
-Firma dosyası sınırlaması yok.
-Firma dosya sayısına bağlı ücretlendirme yok.
-Kolay kullanılabilen kullanıcı dostu arayüz.
-Gelen e-faturalarınızı, BAY.t Capital manuel girilmeden tek işlemle otomatik oluşturulur.
-Kayıtlı ya da yeni eklenecek olan carilerinizin e-fatura kullanıcısı olup olmadığı kontrol edilebilir.
Bayt Capital e-fatura modülü GİB Portal ile özel Entegratörlü çalışma arasındaki önemli farklar;
-GİB Portal ile Bayt Capitale faturalara ait xml dosyalar oluşturulup portaldan import, export mantığı ile gönderim ya da alma işlemleri yapılmaktadır. Entegratörlü çalışmada ise bu işlemler direk olarak GİB Portal‘a ihtiyaç olmadan programdan (Bayt Capital ‘den) yapılmaktadır.
–GİB Portal kullanılarak yapılan işlemlerde gönderilen e-faturalar yani xml dosyalar pc’de tutulur ve bu dosyalar istenildiğinde ibraz edilmek üzere saklama zorunluluğu vardır. Bu dosyaların saklanması kullanıcı tarafından yapılır. Özel entegratörlü çalışmada bu faturaların depolanması özel entegratör tarafından yapılmaktadır.
–GİB Portal ya da özel entegratörlü çalışma Bay-t Capital‘de ayrı modüldür. İhtiyaç olan çalışmaya ait modül satın alınmalıdır.
–GİB Portal bir ay içerisinde gelen ve giden fatura toplamı 500 adede kadar desteklemektedir. Eğer bu sayıdan fazla ise özel entegratör yöntemi kullanmalıdır.
E-FATURA KULLANIM AYARLAMALARI
Kullanıcılar e-fatura başvuru aşamasındaki tercih ettikleri yönteme göre programı ayarlamaları gerekmektedir. Bu ayarlar e-fatura parametrelerinde girilir.
Kullanım Yöntemi Özel entegratör seçilmelidir.
Entegratör firma tarafından verilen Kod, kullanıcı adı, şifre ve web servis adresi girilmelidir.
Otomatik e-fatura kullanıcı kontrolü için, alan işaretlenir ve Cari Kartları Kontrol Et butonuna basıldığında programda kayıtlı olan cari kartlar kontrol edilir. Bu kontrol işleminden sonra e-fatura kullanıcısı olan cari kartlar faturalara çağrıldığında fatura üzerindeki e-fatura alanı otomatik işaretlenmektedir. Yeni cari kart tanımlamada bu kontrol otomatik yapılmaktadır. Bu işlem için herhangi bir dosya indirmeye gerek yoktur.
Ülke, birim, döviz gibi tanımlarının iletişimde gelirler idari tarafından belirlenen uluslararası standartlara uygun olarak kullanılması gerekmektedir. Sistemde tanımlı olan birimlerin uluslararası standart karşılığıyla eşleştirilebilmesi için e-fatura parametrelerindeki eşleştirme sayfalarının kullanılması gerekmektedir.
,
Fatura görselleri sayfasında eğer istenirse ücreti karşılığında özel e-fatura tasarımı yapılma ihtiyacı karşılanmaktadır.
Firmaya özel hazırlanan xslt dosyası varsa seçimi xslt Dosyası Yükle butonu ile yapılmaktadır. Yoksa standart tasarım kullanılmaktadır.
Fatura Satırında Çıkacak 1. Sutün, Fatura Satırında Çıkacak 2. Sutün alanlarına istenen bir sütün ilave edilebilme ihtiyacını karşılıyor. Örnek olarak sipariş no.
Fatura Altına Çıkmasını İstediğiniz Açıklama Bilgisini Giriniz alanına örnek verecek olursak fatura altında firma IBAN bilgisi olabilir.
CARİ KART TANIMLARI
Gelirler idaresinde e-fatura kullanıcısı olan mükellefler için entegre’de açılmış olan cari kartların ticari bilgiler sayfasındaki e-fatura kullanıcısı aktif olmalıdır. E-fatura kullanıcısı parametresi işaretli olan kartın Vergi Numarası, Ülke, Şehir bilgilerinin boş bırakılmaması gerekir.
E-FATURA OLUŞTURULMASI
E-fatura kullanıcısı olarak tanımlanmış olan cari kartlar için fatura hazırlanırken fatura üzerindeki e-fatura evet yapılır. Bu faturaların fiş numaraları diğer faturaların numaralandırma sistemini kullanmaz. Bu faturaların yazdırılması engellenmektedir.
FATURALARIN GÖNDERİLMESİ
Hazırlanan e-faturaların gönderilmesi işlemleri, gönderilmiş olan e-faturaların durumlarının takip edilebilmesi için Hareketler / Fatura menüsü altına E-Fatura İşlemleri menüsü eklenmiştir.
Bu ekranın gönderme işlemleri sayfasında daha önceden fatura modülünden girişleri yapılmış ve gönderilmemiş olan e-faturalar listelenir. Bu faturalardan gönderilmek istenenler işaretlendikten sonra Gönder işlemiyle sisteme uygunluk kontrolünden geçtikten sonra gönderim gerçekleşir.
Yüklemesi yapılmış faturalar için Yüklenmiş Faturalar sayfasında işaretlemesi yapıldıktan sonra gönderme işlemi yapılır. Bu gönderme işlemi faturayı alıcıya gönderir.
Gönderilenler Aynı isimli sayfadan listelenebilir ve durumları hakkında sorgulama yapılabilmektedir.
Gelen Faturalar
Sorry, the comment form is closed at this time.